Telefon (odzivnik): 04 / 23-66-088

|

Pišite na: info@zdi-krog.si

E-novice

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.

 

IZOBRAŽEVANJE IZ FOKUSINGA

IZOBRAŽEVANJE IZ PRISTOPA FOKUSING

Fokusing je psihoterapevtski pristop, ki ga je osnoval profesor na univerzi v Chicagu, dr. Eugene Gendlin. S kolegi  so raziskovali, kaj je tisto, kar uspešne terapije loči od neuspešnih in ugotovili, da ne gre za terapevtski pristop ali tehnike niti za to, o čem klient govori, temveč je razlika v tem, kaj klient naredi znotraj sebe. To je poseben način »čutiti v telo« in približati se sebi znotraj na ta poseben način. Fokusing uči, kako spoznati  ključne notranje premike, s katerimi  posameznik uporabi telesu lastne sile in se tako iz zastoja pomakne naprej v življenje. Po mnenju Gendlina večina psihoterapij niti ne ve, kaj je ta bistveni notranji pristop, še manj, kako pomagati klietnom, da se ga naučijo.

 

Izobraževanje iz fokusinga vam osvetli prav ta poseben način čutiti v telo, s čemer se naučite prisluškovati v širjavo vaše čustvene inteligentnosti. S fokusingom se povrnete v izvor védenja, ki vam je vedno pripadalo. Fokusing vam da dostop do vašega notranjega kompasa, ki vam pokaže pravo smer za vaše življenje. Fokusing deluje, ker  je narava življenja (znotraj vas), da si želi pomikati naprej in najti nove možnosti.

 

Na fokusing izobraževanju se naučite fokusirati sami – kot proces, ki ga lahko uporabite kadarkoli ga potrebujete (v stresnih položajih, v zahtevnih odnosih,…), da z njim transformirate zamrznjene vzorce in prepričanja, kar spodbuja tako čustveno kot tudi telesno zdravljenje. Posebna dragocenost izobraževanja iz fokusinga je fokusiranje v parih, ko vam drugi varno in nevsiljivo samo sledi s svojo prisotnostjo in vi njemu.

 

Fokusing je preprost, naraven in na nek način tudi revolucionaren, saj se (ponovno) učite zaupanja vašemu lastnemu notranjemu védenju v zameno za zanašanje na mnenje in voljo drugih.

Izobraževanje vodi  Focusing trainer  z licenco The Focusing Institute.

PREDAVANJA IN DELAVNICE

S predavanji želimo širši javnosti prenesti sodobna spoznanja o odnosih. Izvajamo jih v sodelovanju z raznimi organizatorji po Sloveniji. Poleg tega običajno pred začetkom delavnic izvedemo brezplačno predavanje, ki je odprto za vse.

  

Pripravljamo izvirne delavnice, na katerih se udeleženci spoznavajo s svojimtelesom, čustvi in odzivi. Delavnice redno pripravljamo v lastnihprostorih v Kranju, dogovarjamo se tudi z organizatorji drugod poSloveniji.

 

Na info@zdi-krog.si nam sporočite, če se zanimate za predavanja. S tem si boste zagotovili, da vas bomo redno obveščali o vseh predavanjih.

 

Aktualna predavanja

Aktualne delavnice

pixel
pixel