Telefon (odzivnik): 04 / 23-66-088

|

Pišite na: info@zdi-krog.si

E-novice

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.

 

AKTUALNE DELAVNICE

Nazaj k SEBI (fokusing delavnica)

 - prenovljena/obogatena/dopolnjena delavnica V iskanju izgubljenega SEBE (notranji otrok)

 

Notranji otrok je esenca nas samih in za vedno neizogiben del nas. Kljub temu, da smo danes odrasli, tisti mali notranji otrok živi v nas. Pa ne samo notranji otrok, tudi ostali deli nas.Včasih ti deli kažejo veselje, en del je razposajen, radoživ in spontan, drugi skriva žalost, tlači svoje strahove in si ne dovoli jokati. Tako čakajo na nas, da jim pomagamo pri celjenju čustvenih ran in okrevanju.
 
V šestih zaporednih delavnicah bomo preko različnih praktičnih vaj in pristopa fokusing vzpostavljali stik s seboj, si omogočili prepotrebno nego, da bi se v nas lahko sprožil proces celjenja pozabljenih bolečih vsebin, ki smo jih nekoč morali potlačiti nekam vase, da smo lahko preživeli. Te vsebine ostajajo v nas in nas na različne načine opominjajo, da je zdaj čas tudi zanje.
 
Delavnica je zastavljena kot proces. Je zaporedje šestih delavnic, vsaki sledi srečanje s terapevtko ena na ena. V tem srečanju se izvaja individualni fokusing proces. V proces je vključeno tudi delo v parih. 
 
Cilji: 
  • Odkrivanje svojega notranjega sveta in vsebin (odkrivanje in stik s skrbnim, negujočim, kritičnim delom sebe (lahko rečemo tudi z notranjim otrokom, staršem, kritikom...), odkrivanje sočutja do samega sebe, odkrivanje lastne moči, krivdo in sramom ter drugimi (tudi prijetnimi) čustvi, celjenje preteklih ran, sestavljanje svoje podobe. 
  • Naučiti se, kako s temi vsebinami ravnati v svojem življenju in s tem zares zaživeti.
 
 
 
 

Telo mi pripoveduje

 

Naše telo je naš najbolj intimni dom. V njem bivamo od rojstva do smrti, z njim doživljamo, čutimo, preživljamo strese, z njim se veselimo. Je naš večni in mnogokrat preslišani in spregledani, velikokrat tudi zlorabljeni sopotnik. Kako pomembno je naše telo za naše življenje, delo, odnose in končno tudi za srečo? Kako nam pomaga, kaj nosi, zaznava, govori in nam sporoča ali nas samo ovira in je vir našega  nezadovoljstva? Še poznamo jezik našega telesa? Delavnica je namenjena vsem, ki bi želeli bolj prisluhniti svojemu telesu in se nazaj naučiti njegove govorice ter z njim vzpostaviti komunikacijo.

 

 

Čas za naju

 

Čas za naju je eden najbolj pozabljenih "časov" v divjem toku našega življenja. Kaj je zares pomembno in kako do tega? Če se v tem ritmu izgubim, ni nikogar in ničesar, s čimer bi prihajal-a v odnos, ga gradil-a, poglabljal-a, bogatil-a ... S praktičnimi vajami bomo odpirali pot do sebe in do najinega odnosa, ki je temelj vseh ostalih odnosov.

 

Človek, ne jezi se!

 

Jeza je čutenje, ki ga potrebujemo, saj je poleg veselja edino čutenje, ki nas aktivira, daje energijo. Jeza nas ohranja in motivira. Namen delavnice je spoznavati mavrico vseh naših čustev in se soočiti s tistim najtežjim - z lastno jezo in jezo drugih, razmejiti tujo jezo od moje, prepoznati "sveto" jezo od nezdrave agresije, prevzeti odgovornost zanjo in se naučiti konstruktivnega izražanja jeze.

 

 

Men se rola!

 

Ovrednotiti teme, ob katerih se odrasli pogostokrat zaskrbljeno ustavimo, za naše otroke pa predstavljajo vsakdan, v katerem morajo znati preživeti: odvisnosti (od odnosov, alkohola, hrane, poživil ...), samopoškodbe, nasilje, samomor, subkulture (npr. EMO).

 

 

Nasilje: Kaj je to in kaj lahko naredim?

  

Je delavnica za učence in dijake osnovnih in srednjih šol. Namen delavnice je spregovoriti o nasilju: kaj to je, kakšne so oblike, začeti razumevati povode in vzroke, imenovati odgovornega. Razmejiti nasilno od nenasilnega obnašanja in ravnanja. Spoznavati načine ravnanja, ko sem tarča nasilja ali ko je žrtev moj sošolec, prijateljica... Ko se nasilje odvija doma.

 

 

Kako se vključiti v družbo in pri tem ne izgubiti sebe

 

Omogočiti mladostnikom, da skozi igro in pogovor spoznavajo sebe, vrstnike in svet okoli sebe. Pomagati mladostniku, da dobi malo uvida v svoje želje, potrebe, v svojo enkratnost. Spregovoriti o drugačnosti, o spoštovanju sebe in drugih. Odgovornost ni le na starših, ampak tudi na otroku samem.

 

  

Znamo biti dovolj dobri starši!

 

Starševstvo je kot vrvohodstvo. Zgodi se, da nam včasih zmanjka ravnotežja in ga je potrebno najti na trdnih tleh, da ne omahnemo povsem. Znanje in izkušnje, ki jih pridobivamo na delavnici so takšna trdna tla ali pa varnostna mreža, kakor hočemo! Preko igre vlog, iskanja notranjega otroka in starša, vodenih imaginacij, focusing vaj, pogovora in ustvarjalnih tehnik bomo iz sebe potegnili tisto najboljše: zase in za svoje otroke! 

 

pixel
pixel